Silicon Valley-giganten ska ha betalat ut 100.000 dollar för att sopa haveriet under mattan.

ANNONS

Uber drabbades av en massiv hackerattack förra året som innebar att informationen från 57 miljoner kunder blev stulet, rapporterar Bloomberg News.

Bolaget valde emellertid att inte gå ut med det och betalade 100.000 dollar till hackarna för deras tystnad och att den stulna informationen skulle raderas.

Totalt drabbades 50 miljoner användare av taxitjänsten samt 7 miljoner förare. Bolaget sade att inga personnummer eller kreditkortsuppgifter kom på villovägar.

Ubers nya vd Dara Khosrowshahi uppgav att misslyckandet med att meddela kunderna om intrånget nu har gjort att man valt att påbörja en intern utredning kring hur bolaget hanterade incidenten.

Uber har under tiden sparkat två personer som var ansvariga, däribland säkerhetschefen Joe Sullivan. Han blev anställd 2015 som den första säkerhetschefen efter att företaget drabbats av en rad hackerattacker.

DagensPS techexpert Joakim Jardenberg kommenterar skandalen på onsdagsmorgonen.

ANNONS
ANNONS

”100.000 dollar och problemet försvinner. Inte bara för Uber utan också för de vars uppgifter annars skulle komma ut. Men det ursäktar inget, egentligen. Och den stora frågan; ska en ny vd vara fri från den gamlas synder – och om inte, vilken signal skickar det till Dara Khosrowshahi när han nu försöker vara ärlig och göra gott? I dag sitter jag med fler frågor än svar.”