I september berättade DagensPS.se att Google hotas av en miljardsmäll för att ha låtit bli att betala skatt på annonsintäkter. Även EU har varit på Google om brott mot konkurrensreglerna när det gäller bolagets annonsverksamhet.

ANNONS

Men nu handlar det om en produktchef på Google som hävdar att anställda på jätten tvingas träffa överenskommelser som bryter mot lagen i Kalifornien – det hindrar dem bland annat från att varna för farliga produkter eller olagligheter, rapporterar IDG News och uppger att produktchefen nu stämmer sin arbetsgivare.

Medarbetare på Google förbjuds, hävdar produktchefen, att tala med regeringen, advokater eller medier; de får inte ens ventilera sitt missnöje över chefer med sin partner, framgår det i stämningsansökan.

Det påstås också att Google har team som jobbar internt med att spionera på kollegor och att informationen sedan rapporteras.

Google tillbakavisar dock alla anklagelser och menar att stämningen saknar grund.

”Vi är väldigt angelägna om en öppen intern kultur, det innebär att vi ofta delar detaljer kring produktsläpp och hemlig affärsinformation med våra anställda. Transparens är en stor del av vår kultur”, skriver Google i ett mejl.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Skattemyndigheter granskar Google [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Google misstänks för skattefiffel [DagensPS.se] >