Googles affärsenhet för smarta hem Nest uppges lämna Amazons plattform då de inte tänker sälja Nests senaste produkter. Det rapporterar Business Insider med hänvisning till källor.

ANNONS

Amazon meddelade Nest i slutet av förra året att man inte skulle sälja några av Nests nyare produkter, vilket inbegriper Nests senaste termostat och hemsäkerhetssystemet Nest Secure.

Amazon säljer för närvarande ett begränsat antal Nest-produkter men de kommer att försvinna från webbplatsen efter att man sålt det lager som återstår, uppger en källa.

Amazons senaste drag hettar upp situationen inom segmentet för smarta hem där de två storföretagen konkurrerar med varandra. Amazon och Google konkurrerar även med varandra på fler områden.

ANNONS
ANNONS

Efter att ha missat smartphones och noterat begränsad framgång med sin linje av Fire-tablets satsar Amazon stort på plattformen Alexa som tillhandahåller AI-tjänster och verkar som en plattform för smarta hem-prylar. Nests produkter använder sig av den konkurrerande plattformen Google Assistant.