Framtiden ser ljus ut för Google. Bolagets börsnoterade koncern Alphabet redovisar ett betydligt bättre resultat än väntat på alla fronter, för det andra kvartalet 2021. 

ANNONS

Analytikerna på Wall Street hade väntat sig ett resultat på 19,30 dollar per aktie men Alphabet redovisade ett resultat per aktie på 27,26 dollar. Omsättningen låg på 61,88 miljarder dollar, fastän analytikerna estimerade en omsättning på 56,16 miljarder dollar.

Stark försäljning av YouTube-annonser

Mest anmärkningsvärt är att Alphabets sökintänkter steg med 69 procent, jämfört med samma period 2020, och summerade till 35,8 miljarder dollar. Samtidigt ökade försäljningen av YouTube-annonser med 83 procent, till en summa på 7 miljarder dollar. 

Molntjänsten Google Cloud hade intäkter på 4,63 miljarder dollar, jämfört med 3,01 miljarder samma period förra året. 

Återspeglar konsumenternas aktivitet

“Våra starka intäkter under det andra kvartalet, på 61,9 miljarder dollar, återspeglar förhöjd konsument-nätaktivitet och en bred styrka i annonsörernas utgifter”, säger Alphabets finanschef Ruth Porat om rapporten.

Hon tillägger att det är svårt att kommentera på den långsiktiga utvecklingen i nuläget, med tanke på att smittökningen av covid-19 just nu håller på att öka på flera håll i världen.

I efterhandeln skeg bolagets aktie med omkring 4 procent. 

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på CNBC.

Läs mer: Så lite skatt betalar techjättarna i Sverige – Dagens PS