Dagens PS

Fyra tips för ökad cybersäkerhet från ex-hackare

Brett Johnson är en reformerad cyberkriminell som brukade begå kreditkortsbedrägerier och stjäla identiteter. Han ger dig fyra tips för att öka din cybersäkerhet
Brett Johnson är en reformerad cyberkriminell som brukade begå kreditkortsbedrägerier och stjäla identiteter. Han ger dig fyra tips för att öka din cybersäkerhet. (Foto: Pexels)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 05 sep. 2022Publicerad: 05 sep. 2022

Han levde på att stjäla andra människors identiteter och använder nu sin kunskap för att hjälpa till att skydda människor från de brott han själv brukade begå.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Brett Johnson är en reformerad cyberkriminell som brukade begå kreditkortsbedrägerier och stjäla identiteter. Han menar att det är viktigt att skydda sig mot brottsliga aktörer online och ger i Business Insider fyra rekommendationer för att öka din onlinesäkerhet.

När Brett Johnson arresterades och sattes i fängelse för sina brott fick han möjligheten att vända sitt liv. Nu jobbar han som cybersäkerhetsexpert på ett bedrägeriförebyggande företag och hjälper till att skydda internetanvändare från de brott han själv brukade begå.

Bygg en verktygslåda för att skydda dig

Han tycker att folk ska bygga en verktygslåda eftersom cyberbrottslingar har en sådan med flera verktyg för att attackera dig. För att försvara dig behöver även du en verktygslåda. Verktygen du behöver är inte särskilt sofistikerade.

  • Det första är att frysa din kredit och blockera åtkomsten till dina kreditkonton. Frys krediten för varje enskild person i familjen eftersom barn ofta utsätts för identitetsstöld.
  • Det andra är att placera varningar på de konton där det går oavsett om det är ett kredit-, bank- eller skatteregister, ett detaljhandelskonto, ett e-postkonto, eller vad som helst för ett onlinekonto. Se till att ha varningar som meddelar dig när dina konton nås eller används.
  • Det tredje är att skaffa en lösenordshanterare, exempelvis Google Chrome som är gratis. Extremt många människor använder samma eller liknande lösenordsinloggningar på flera webbplatser och det vet hackare.
  • Det fjärde, och sista rådet är att ställa in en multifaktorautentisering för dina konton. Det är ett väldigt bra verktyg som om det används i kombination med andra verktyg gör att du blir mycket säkrare.

 

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Världens mest populära lösenordshanterare har blivit hackad

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS