Dagens PS

Kryptomarknaden skakar – framtiden oviss

bitcoin
Framtiden för Bitcoin ör oviss. (AP / Salvador Melendez / TT)
Julia Lundberg
Julia Lundberg
Uppdaterad: 24 juni 2024Publicerad: 24 juni 2024

Kryptomarknaden upplever just nu betydande förluster efter sin näst största veckovisa nedgång hittills under året. Täten tar kryptojätten Bitcoin.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den senaste tidens nedgångar på kryptomarknaden belyser den ökande osäkerheten och det minskande investerarintresset för digitala tillgångar.

Medan marknadsaktörer noggrant bevakar makroekonomiska indikatorer och penningpolitiska signaler, förblir den långsiktiga riktningen för kryptomarknaden oviss.

kryptovaluta
Kryptomarknaden upplever just nu betydande förluster efter sin näst största veckovisa nedgång hittills under 2024.
(Foto: Kin Cheung / AP / TT)

Förlusterna fortsätter att öka på kryptomarknaden efter att den upplevde sin näst största veckovisa nedgång under 2024. Denna utveckling speglar en avtagande efterfrågan på börshandlade fonder, ETF:s för Bitcoin och en osäkerhet kring framtida penningpolitik.

Enligt data sammanställda av Bloomberg sjönk ett index över de 100 största digitala tillgångarna med cirka 5 procent under de sju dagar som slutade på söndagen.

Detta markerar den värsta nedgången sedan april i år.

Bitcoin i täten

Bitcoin, marknadsledaren inom kryptovalutor, minskade med cirka 2 procent och handlades till 62, 275 dollar måndag morgon i London, den lägsta nivån på över en månad.

ANNONS

En summa som motsvarar ungefär 654 kronor.

Nedgången i Bitcoin och andra kryptotillgångar sker samtidigt som det råder en kraftig osäkerhet kring förmåga hos den amerikanska centralbanken, Federal Reserves, att snabbt sänka räntorna. Detta skulle innebära ett skifte från deras nuvarande höga nivåer, som har varit en verklighet i två decennier.

Särskilt anmärkningsvärt är att Ether och Solana, två av de största kryptovalutorna utöver Bitcoin, har sina längsta perioder av veckovisa nedgångar sedan förra året.

ANNONS

Senaste nytt

Analytiker och investerare kommer att följa utvecklingen noga, särskilt med tanke på de kommande lanseringarna av nya fonder och deras potentiella inverkan på marknaden.

Se även:

Ether klättrade på rykte om lättade regler. Dagens PS

Sorgligt: Populära krypto-hunden har gått bort. Dagens PS

Bitcoin har fått stora skälvan igen. Dagens PS

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Julia Lundberg
Julia Lundberg

Frilansskribent på Dagens PS sedan 2023 som bevakar mat, vin och krogar.

Julia Lundberg
Julia Lundberg

Frilansskribent på Dagens PS sedan 2023 som bevakar mat, vin och krogar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS