Dagens PS

Ether klättrade på rykte om lättade regler

Person sätter in pengar i en Ether-automat.
Kryptovalutan Ether gick upp efter att man meddelade att myndigheterna i USA har lagt ner sin utredning om kryptovalutan. (Foto: Kin Cheung / AP / TT)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 19 juni 2024Publicerad: 19 juni 2024

Kryptovalutan Ether noterar sin största ökning för veckan mot bakgrund av påståenden om att regelverket kring Ether kan lättas. Den såg en ökning på 3,6 procent på onsdagen, till en kurs på 3 562 dollar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ether är valutan för blockkedjan Ethereum, det viktigaste nätverket för kryptobaserade finanstjänster.

En granskning av Ethereum från myndigheterna har lett till osäkerheter kring hur efterfrågan på just Ether ska utvecklas, rapporterar Bloomberg.

Stänger utredningen av Ether

Det var i ett X-inlägg som en utvecklare på Ethereum meddelade att “SEC har meddelat oss att man stänger utredningen av Ethereum 2.0. Beslutet efterföljer ett brev som vi skickade den sjunde juni där vi ville klarlägga om ETH kan betecknas som en handelsvara.”

Myndigheterna har inte lämnat en direkt kommentar på utvecklarens inlägg, men det beror troligen på att frågan om att kommentera kom in utanför deras ordinarie arbetstider. Svar kan komma under dagen.

Bitcoin behandlas som handelsvara

Medan myndigheterna betraktar Bitcoin som en handelsvara så argumenterar man för att de andra kryptovalutorna är tillgångar som borde falla under deras krav på insyn och granskningar.

Det är mot bakgrund av det som Ethereum vill att Ether ska få samma status som Bitcoin, vilket i så fall innebär att regelverket runt kryptovalutan skulle minska.

ANNONS

I mars begärde myndigheterna till exempel ut information från bolag om deras affärer med Ethereum som en del av deras granskning av kryptovalutan. Samtidigt har de varit väldigt otydliga om vilken status de anser att Ether ska ha, en otydlighet som gör att kryptoentusiaster oroar sig för att Ether ska falla offer för myndigheternas dyra regler.

Läs mer: Ny trend när kryptomilonärerna investerar. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS