I går, tisdag, smögs årets största personalförändring bland Europas teknikkonsulter ut. Den tidigare så högprofilerade Magnus Meyer lämnar sin post som europachef för teknikkonsultjätten WSP, världens första teknikkonsult-koncern. I samband med det gör WSP gör en omorganisation i Europa.

ANNONS

WSP:s Magnus Meyer har tillsammans med Swecos koncernchef Åsa Bergman och Afrys koncernchef Jonas Gustavsson tillhört Europas mäktigaste teknikkonsulter.

Europas mäktigaste

Under tisdagen konstaterar WSP i ett pressmeddelande att man omorganiserar och att Norden blir en egen region. Som chef för WSP Norden blir Anna-Lena Öberg-Högsta, som följde med köpet av Golder. Europa i övrigt består i två ytterligare enheter: Central Europe och UK.

Av Magnus Meyers roll som först Sverige-VD och sedan Europa VD konstateras endast:

”Magnus Meyer, som tidigare både varit vd för WSP i Sverige och nu senast för WSP Norden och Europa, går efter åtta år vidare utanför bolaget.”

”Otroligt häftig”

Magnus Meyer är berättar för Teknikdygnet om bakgrunden:

”Jag växlar spår i samband med att jag fick frågan om att sitta i styrelsen för två börsnoterade bolag. Jag här därmed en full portfölj av styrelseuppdrag”, säger Magnus Meyer, som sitter i styrelsen för ett antal bolag, bland annat Vasakronan, Coors, HiQ, Kinnarps och Slättö Fastighetsfond.

ANNONS
ANNONS

”Resan på WSP har varit otroligt häftig. Vi har gått från 14 000 till 55 000 anställda i koncernen. Jag har varit med och etablerat WSP i nio nya länder”, fortsätter Magnus Meyer, som är anställd året ut på teknikkonsulten.

Läs mer: Afry stärker sitt digitala erbjudande med förvärv [Dagens PS]