ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Elon Musk lovar nu på Twitter: Jag avgår!

Uppdaterad: 21 dec. 2022Publicerad: 21 dec. 2022
Elon Musk
Elon Musk lovar nu avgå som vd för Twitter. (Foto: TT)

När han hittar någon som är “dum nog” att ersätta honom – då avgår Elon Musk som vd för Twitter, skriver han på det sociala mediet.

ANNONS
ANNONS

Elon Musk har låtit Twitters låtit användare rösta om han ska kliva åt sidan för den sociala medieplattformen.

Mer än hälften, 57,5 procent av Twitters omkring 17,5 miljoner användare, svarade i enkäten “ja” på frågan från Musk om han ska avgå.

Och han lovade i samband med att han gick ut med undersökningen i söndags att han tänker följa resultatet.

Elon Musk får svidande kritik av Teslas investerare

“Jag kommer att avgå som vd så fort jag hittar någon dum nog att ta jobbet! Efter det kommer jag bara att köra mjukvaru- och serverteamen”, skriver Elon Musk på tisdagen på Twitter, berättar bland andra nyhetsbyrån Reuters.

Sedan Teslabossen i ett domstolsbeslut efter stämningsansökan tvingades överta Twitter enligt avtal för 44 miljarder dollar har han varit starkt ifrågasatt.

Både ägare och investerare i Tesla har riktat hård kritik mot att Musk slutat agera vd för den amerikanska elbilsjätten och anser att han lägger all tid på Twitter.

Nu avgår Musk som Twitter-vd, men han preciserar inte när han exakt kommer att lämna chafsstolen, bara att han gör det när han hittar någon som är tillräckligt dum för att ersätta honom.

Läs mer om det här: Musk dumpar storpost i Tesla – igen 

Läs även: Elon Musks ”yttrandefrihet” – stänger av journalister 

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS