”Elon övergav Tesla och Tesla har ingen fungerande VD”, skriver en av elbilsjättens största ägare på Twitter, berättar Fortune.

ANNONS

Det är Twitter som Elon Musk nu tycks ha allt fokus på.

Han är fortfarande vd för Tesla – som han grundat – och flera andra bolag, däribland SpaceX, men av mediebevakningen att döma tycks det mesta av tiden för Musk gå åt till Twitter, som han efter mycket turbulens tog över i början av november.

Nu berättar den amerikanska affärstidskriften Fortune att Leo Koguan, en av Teslas största enskilda aktieägare, kräver Elon Musks avgång som vd för Tesla.

”Elon är bara en anställd”

Han anser att elbilsjätten i dag inte har någon som leder företaget operativt och att ”Elon är bara en anställd” och ”medarbetare”.

Som vd fungerar han inte längre, enligt Teslaägaren som efterlyser en person som mer liknar Apples vd Tim Cook – som tog över techjätten efter Steve Jobs död – att leda Tesla.

Fortune konstaterar att flera investerare ifrågasätter om Musk är rätt man att leda företaget.

Just på grund av att allt som kretsar kring Teslabossen nu verkar handla om Twitter, som han till slut efter stämningsansökan köpte enligt det avtal som ingåtts mellan parterna för 44 miljarder dollar.

Magplask för aktien i Tesla

Det som i mångt och mycket irriterar Teslas ägare och investerare är att elfordonstillverkarens aktie rasat med hela 61 procent från toppnoteringen i slutet av förra året.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt har Musk fortsatt sälja av Teslaaktier, trots att han försäkrat att det skulle bli slut på det.

Läs mer om det här: Musk dumpar storpost i Tesla – igen [Dagens PS]

Läs även: Elon Musks ”yttrandefrihet” – stänger av journalister [Dagens PS]