Dammsugarföretaget Dyson arbetar med att utveckla robotar som kan utföra hushållssysslor och andra uppgifter och söker efter nya ingenjörer.

ANNONS

I år har 2 000 personer anslutit sig till Dyson, hälften är ingenjörer, forskare och programmerare. Bolaget, som är mest känt för sina dammsugare, rekryterar 250 robotingenjörer för att nå sina robotambitioner, det framgår av ett pressmeddelande.

”Dyson anställde sin första robotingenjör för 20 år sedan och bara i år söker vi ytterligare 250 experter till vårt team. Det här är en ’stor satsning’ på framtida robotteknik som kommer driva forskning över hela Dyson, inom områden inklusive maskinteknik, datorseende, maskininlärning och energilagring. Vi behöver knyta till oss de allra bästa människorna i världen som nu”, säger Jake Dyson, chefsingenjör på Dyson, i pressmeddelandet.

700 fler experter ska anställas

Under de kommande fem åren väntar sig Dyson att anställa 700 fler experter inom området robotteknik, planen är att skapa Storbritanniens mest avancerade robotcenter och ta tekniken till våra hem inom det här årtiondet.

Dyson planerar att investera 2,75 miljarder brittiska pund, motsvarande 34,17 miljarder kronor, i ny teknik, produkter och anläggningar. Under det senaste halvåret har Dyson i hemlighet byggt om en flygplanshangar Hullavingtons flygfält i Wiltshire och tanken är att de 250 robotteknikerna ska flytta in där.

Satsning syns i film

Hittills har Dysons robotar varit golvbaserade dammsugare, men filmen som Dyson publicerat tillsammans med sitt pressmeddelande visas glimtar av den nya forskningen inom robotinlärning, visuell perception, manipulation och kompatibel kontroll och ger en inblick i Dysons nya satsning på robotar.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Dammsugarföretaget Dyson rensar luften med innovativa hörlurar [Dagens PS]