Med elmotorer på marken och jetmotorer i luften, ska superbilen Fusion JC7 öppna nya snabba möjligheter för den tidspressade pendlaren.

ANNONS

Greg Brown har många timmar i luften bakom sig. Som före detta militär pilot bakom spakarna på US Navys F-18 och som civil i cockpit på flertalet Boeing 777, vet han vad som önskas och vad som krävs i luften.

Efter jobbet så lämnar du staden bakom dig med skymningen i ryggen. (Foto: Greg Brown)

Hans vision, superbilen Fusion JC7, är en dröm som nu håller på att bli sann. Att ta det bästa från en helikopter, privat-jet och superbil och sedan sätta samma fordonens superlativ till en och samma enhet. Så föddes tanken bakom jetbilen Fusion JC7.

Lika snabbt i luften som på marken

Målet har varit att skapa ett fordon som både är snabbt på marken liksom i luften. Dubbla Tesla-motorer på totalt 1000 hkr ger gatukapacitet för 0.100 på under fyra sekunder.

Jetbil
Med fyra hjul på marken igen, så är du garanterat snabbast till godis-kiosken. Med 100 hk på hjulen så kommer du bli först. (Foto: Greg Brown)

När du sedan ska fälla ut vingarna och starta luftfärden, slår du på de dubbla Williams FJ-33 jet-motorerna. Dina prestanda ökar då radikalt och 0 till 140 mvh drar du iväg på sex sekunder.

ANNONS
ANNONS

Väl uppe i luften hittar du en passande promenadfart kring 520 mvh och du har ändå en räckvidd på ca 750 miles.

Ska flyg-bilen bli verklighet nu?

Drömmen om den flygande bilen, har vi både sett och hört förr. Greg Brown har dock tagit det ett steg längre.

Genom ett samarbete med Stanford University har hans tankar och skisser gåtts igenom och räknats på. Och svaret är att konstruktionen på alla sätt motsvarar det som krävs för att kunna flyga.

Jet-bil
Efter landning fälls vingarna och bilen ser nästan ut som en vanlig bil igen. (Foto: Greg Brown)

”Så det är inte en fråga om det kommer fungera”, säger Brown. ”Det handlar bara att hitta investorerna som kan få det att bli verklighet.”

Beräkningarna landar i att en prototyp kommer kosta ungefär 200 miljoner kronor att ta fram och de produktionsexemplar som kommer efter, torde landa på en prislapp på ca 25 miljoner styck.

Jet-bil
Bara den stora bågen bak skvallrar om att detta inte är en bil som alla andra. (Foto: Greg Brown)

Brown ser bilen som ett effektivare fordon för att ta sig snabbt mellan olika närliggande ordet. Kör till nämnares flygfält och lyft. I luften är du sedan fri.

ANNONS
ANNONS

När du sedan ska landa krävs det bara en landningsbana på 800 meter. Sedan fäller du in vingarna och kör ut på motorvägen igen.

Läs mer här om:

Bugattis present slutsåld

Här hittar du filmen om Chitty Chitty Bang Bang