Dagens PS

Tunnelbana mellan Fridhemsplan och Älvsjö

Stockholms tunnelbana ska byggas ut med en ny linje mellan Fridhemsplan och Älvsjö. Afry och Ramboll har tillsammans fått uppdraget att realisera den nya linjen
Stockholms tunnelbana ska byggas ut med en ny linje mellan Fridhemsplan och Älvsjö. Afry och Ramboll har tillsammans fått uppdraget att realisera den nya linjen. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 10 feb. 2022Publicerad: 10 feb. 2022

En ny tunnelbanelinje ska byggas mellan Fridhemsplan och Älvsjö i Stockholm, det ska bli fyra helt nya tunnelbanestationer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Afry och Ramboll har tillsammans fått uppdraget att realisera den nya tunnelbanelinjen. I uppdraget ingår bland annat ansvar för produktionsfrågor som byggbarhet och energibalansräkning, samt lokalisering av arbetstunnlar och etableringsområden.

Uppdraget ska påbörjas omgående och beräknas vara avslutat under år 2024. Den nya tunnelbanelinjen får fyra helt nya stationer, Årstafältet, Årstaberg, Östberga och Älvsjö, samt två nya stationer i anslutning till stationerna Fridhemsplan och Liljeholmen.

“Det här projektet har stor betydelse för kollektivtrafiken i Stockholm och vi är otroligt glada att tillsammans med vår samarbetspartner Ramboll få förtroendet att bidra till att främja det klimatsmarta resandet och accelerera omställningen till ett hållbart samhälle”, säger Folke Sandberg, affärsområdeschef på Transportation på Afry, i ett pressmeddelande.

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Miljardnota för stockholmarna för hävt avtal om tunnelbanan

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS