Klicka inte, öppna inga bilagor och lämna definitivt inte ut dina kortuppgifter eller koder, varnar polisen och Skatteverket.

ANNONS

Både polisen och Skatteverket varnar alltså allmänheten för bluffmejlen, som börjat dyka upp samtidigt som deklarationerna nu skickas ut till alla med digital brevlåda.

”Vi har sett bluffmejl komma varje år när det är deklarationstider de senaste åren och de är inte alltid så lätta att avslöja. När man får mejl som uppmanar till att klicka på länkar eller direkt lämna ifrån sig kortuppgifter och koder ska man utgå ifrån att det är en bluff, säger Lotta Mauritzson, brottsförebyggare på polisens nationella bedrägericenter”, i ett pressmeddelande, som refereras av Aftonbladet.

Även Skatteverket uppmanar allmänheten att vara på sin vakt och inte klicka på länkar, öppna bilagor eller svara på bluffmejlen.

Skatteverket ber aldrig någon lämna ut kortuppgifter i mejl eller via sms. Myndigheten använder sig av e-tjänster och inget annat.

Polisen, som enligt Aftonbladet uppger att 259.000 bedrägerier anmäldes i fjol, råder alla som får misstänkta mejl att radera mejlen.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Svenskarna sätter nytt skatterekord [DagensPS.se] >

Läs vidare: Sista chansen få snabbt skattebesked [DagensPS.se] >