Elon Musk har blivit världens rikaste man på att tillverka elbilar. Men det är inte i USA som de största klimatförmögenheterna skapas.

ANNONS

Det är inte bara Teslachefen och SpaceX-grundaren Elon Musk vars förmögenhet har ökat kraftigt i takt med att efterfrågan på klimatsmarta produkter har gått upp.

Det är nämligen inom utvecklingen av grön teknik där de snabbast växande förmögenheterna hittas.

Och över 80 procent av klimatmiljardärerna är från Kina, visar en sammanställning av Bloomberg Green.

Lukrativa klimatlösningar

På andraplatsen över de största klimatförmögenheterna kommer kinesen Zeng Yuqun.

Zeng Yuqun har grundat Catl – världens största tillverkare av fordonsbatterier. Med en förmögenhet på motsvarande 500 miljarder kronor är han dock en bra bit bakom Elon Musks samlade förmögenhet på cirka 1 500 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Catls batterier hittas bland annat i Teslas Model 3. Och det är det låga priset på Catls litiumjonbatterier att priset på Model 3 kunde sänkas med 10 procent i fjol.

Kina – en ny hub?

Utöver Elon Musks är det inte förrän på sjunde platsen bland mest förmögna klimatmiljardärerna som en icke-kinesisk entreprenör hittas.

Då i formen i australiensiska Anthony Pratt som äger Pratt Industries – världens största tillverkare av återvunnet papper.

Det stora antalet kinesiska entreprenörer på listan är indikvativt för Kinas växande roll inom utvecklingen av hållbar teknologi som solkraftskomponenter, batterier och elkraftskomponenter, enligt Bloomberg.

Vare sig trenden visar sig att vare en bubbla eller inte så har efterfrågan för hållbara teknologier ökat kraftigt under de senaste åren och stora förmögenheter kan byggas på omställningen till mer klimatvänliga samhällen.

ANNONS
ANNONS

”Det är en ny generation av tillväxt i branschen för ren energi – och det har bara börjat”, säger Andy Wong, chef över investeringsstrategier på fondbolaget LW Asset Management.

Se hela listan här:

Läs även: Proffsen splittrade om ESG är en fluga [Dagens PS] >>