Dagens PS

Då kommer Disney+ till Sverige

techbriefen-disney-plus-sverige
Disney förbereder sig för streamingkrig med Netflix och HBO. Arkivbild. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 15 nov. 2021Publicerad: 08 nov. 2019

Veckans sista techbrief handlar om Netflix-utmanaren som ingen känner till, säkerhetsbrist i Amazons digitala dörrlås samt lanseringsdatumet för Disney+ i Sverige.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Netflix-utmanaren för filmkännare kommer till Sverige

Nya filmstreamingtjänsten för de som kan sin film – eller vill lära sig – kommer nu till Sverige. Mubi heter tjänsten som drog igång 2007 i Storbritannien, kan beskrivas som ett slags “Netflix för finsmakare”, skriver Di Digital.

I dagsläget har tjänsten 200.000 prenumeranter.

”Nu är vi redo för primetime. 90 procent bryr sig inte om oss. Men vi satsar på resten. I Storbritannien är vi redan den fjärde största strömningstjänsten. Sen är det ett stort fall ned till de andra”, säger vd Efe Cakarel.

Börsnoteringar blir tuffare för teknikstartups

Efter debaklet med WeWorks planerade notering kommer investerare och storfonder att kräva lönsamhet innan det blir tal om börsnotering. Det skriver CNBC som är på plats på Web Summit-konferensen i Lissabon, Portugal.

Amazons dörrlås med kamera lämnade nätverk öppna

ANNONS

En ny säkerhetsbrist har upptäckts i Amazons “Ring”-dörrlås. TechCrunch skriver att dörrlåsen skickat wifi-lösenord direkt till hackare som velat få tag på dem.

GM konverterar en pickup från 60-talet till elbil

En ny prototypbil har sett dagens ljus. General Motors har modifierat en Chevrolet pickup truck från 1962 till fräsig elbil, och menar att det här är framtiden för den stora industrin för modifierade bilar, skriver The Verge.

Då kommer Disneys streamingtjänst till Sverige

Om fyra dagar väntar lansering av nya tjänsten Disney+, men bara i USA, Kanada och Nederländerna. Resten av Europa får vänta, och nu står det klart hur länge: lanseringsdatumet blir 31 mars 2020, skriver Screendaily.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS