Elcykelbolaget Cowboy tar in nästan 749 miljoner kronor, målet är att bygga ett komplett ekosystem för hållbar stadsutveckling.

ANNONS

Cowboy lanserades i Sverige och Danmark förra året. Nu tar elcykelbolaget in 80 miljoner dollar, nästan 749 miljoner kronor, i en så kallad Series C-investering. Totalt har bolaget, i och med det nya kapitaltillskottet, tagit in 120 miljoner dollar, drygt 1,12 miljarder kronor, i finansiering.

Bolagets mål är att bygga ett komplett ekosystem för hållbar stadsutveckling. År 2023 vill man ha över 100 000 personer som använder Cowboys elcyklar.

Stort behov av hållbara transporter

”Behovet av mer hållbara transportsätt har aldrig varit mer uppenbart, särskilt bland medvetna konsumenter. Cowboy har en ledande position inom elcyklar genom att kombinera hårdvara, mjukvara och prenumerationstjänster för att erbjuda en unik upplevelse, säger Sita Chantramonklasri från Siam Capital, en av de ledande investerarna i Cowboy, i ett pressmeddelande.

Elcyklar säljer mycket snabbare än elbilar, på sex år väntas marknaden uppgå till över 468 miljarder kronor. Cowboycyklarna säljs på nätet, men kan testköras i Stockholm och Malmö.

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Sveriges största städer satsar på mikromobilitet [Dagens PS]