Sju av tio svenskar kan tänka sig att montera solceller på sitt tak, vilket är en ökning med tretton procentenheter jämfört med förra året. Det framgår av en ny Sifo-undersökning. ”Vi ser definitivt en ökning av intresset för solceller”, säger Vattenfalls klimatcoach Lasse Ejeklint. 

ANNONS

Undersökningen är gjord av Kantar Sifo på uppdrag av energibolaget Vattenfall. Förutom att 70 procent av befolkningen visar intresse för solceller så uppger en stor del av de tillfrågade att intresset har ökat efter coronakrisen.

”Vi ser definitivt en ökning av intresset för solceller och det finns många anledningar till detta. Var femte svensk uppger till exempel att deras intresse för solceller ökat i syfte att bli mer självförsörjande till följd av virusutbrottet. Oavsett orsak ser vi att allt fler upptäcker fördelarna med solenergi och vi jobbar för att fortsätta belysa vilken skillnad solenergi kan skapa i stor skala”, säger Lasse Ejeklint, klimatcoach på Vattenfall.

De regioner som har bäst förutsättningar för solel som energikälla är enligt Vattenfall Västra Götaland, Skåne och Stockholm.

Undersökningen är baserad på svar från 2 359 personer.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fastighetsägarna: Avskaffa skatten på solel [Dagens PS]