Dagens PS

Corem köper Klövern – namnstrid blossar upp

Corem köper Klövern
Eva Landén och Rutger Arnhult har intressen i både Klövern och Corem. (Foto: TT och Corem)
Tomas Hedlund
Tomas Hedlund
Uppdaterad: 23 nov. 2021Publicerad: 27 maj 2021

Corem köper Klövern då säljarens styrelse accepterar köparens bud och rekommenderar aktieägarna att sälja. Vd för det nya bolaget bli Eva Landén, om köpet går fullföljs.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Styrelsen accepterar att Corem köper Klövern och rekommenderar sina aktieägare att sälja sina aktier. Aktieägarna ska acceptera budet senast den 11 juni och köpet igenom om Corem får köpa 90 procent av aktierna. Säljarna erbjuds aktie för aktie i vederlag, det gäller även för preferensaktieinnehavare.

Intressekonflikt

Tre styrelseledamöter i Klövern, Eva Landén, Rutger Arnhult och Lars Höckenström, har inte varit med i styrelsens arbete med uppköpet. De kommer inte heller att delta i den kommande beslutsprocessen, då de har intressen i köparen Corem. Eva Landén kommer till exempel att bli vd för den nya fastighetsjätten och är vd för Corem idag. Rutger Arnhult och Lars Höckenström har även de stora intressen i affären.

Förutom Landén kommer finanschefen Anna-Karin Hag och styrelseordföranden Patrik Essehorn tillsammans med övriga styrelsen att forstätta med sina uppdrag även efter uppköpet/sammanslagningen.

”Corem förväntar sig att den föreslagna sammanslagningen av verksamheterna kommer att medföra positiva effekter även organisatoriskt samt att bolagens kompetenser och styrkor väl kompletterar och stärker varandra. För att realisera mervärden kommer integrationen av Klövern och Corem sannolikt innebära vissa organisatoriska och operationella förändringar, samt förändringar för de anställda, i det Sammanslagna Bolaget”, skriver Corem i sin erbjudandehandling.

Strid om namnet

Sammanslagningen av de två fastighetsbolagen är inte smärtfri. Det har blossat upp en strid om namnet, där bland annat Klövern bedöms ha ett strakare varumärke än Corem. Klövern har också en stark historik i grunden. Corem däremot, anses ha ett starkare internationellt namn och har redan satsningar i Danmark och USA. Corem står för ”Commmercial Real Estate Management”.

Läs mer: Fler artiklar in Rutger Arnhult på 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS