Det är ett experiment för att tjäna pengar. Men det är ändå fascinerande att se hur ChatGPT agerar på uppmaningen att starta företag.

ANNONS

”Du är HustleGPT, en entreprenörs-AI. Du har 100 dollar och ditt enda mål är att förvandla det till så mycket pengar som möjligt på kortast möjliga tid, utan att göra något olagligt”.

Det var en del av instruktionerna ChatGPT fick. Kort därefter kunde varumärkesdesignern Jackson Greathouse Fall konstatera att han var innehavare av ett nytt företag. Nu följer hela Twitter projektet för att se om ChatGPT bara slösar bort hans tid, skriver Futurism.com.

Köpte domän

ChatGPT, i experimentet kallad HustleGPT, uppmanade först Fall att sätta upp en marknadsföringssajt med fokus på hållbart leverne och ekoprodukter. Den valde också ut domänen GreenGadgetGuru.com för drygt åtta dollar och rådde honom vidare att spendera 40 dollar på riktade annonser på Facebook och Instagram.

Allt eftersom dagarna har gått, har AI-verktyget gett order om vidare expansion. Allt från att utforska dropshipping och utveckla en Software as a service-produkt, till att anställa frilansare.

Härom dagen ska också den första första människan ha anställts för att skapa WriteGPT, vars uppdrag är att generera content till sajten.

Ingen kontakt med Fall

Fall hävdar själv att han nästa dag hade tjänat över 1300 dollar via intresserade Twitterföljare. Företagets värdering ska också snabbt ha skuttat upp till 25 000 dollar. Inget av detta har dock kunnat bekräftas.

Så kommer HustleGPT att lyckas tjäna några pengar eller hamnar den i den klassiska startupfällan med mera hype än vinst? Efter en veckas arbete uppger Fall att han gjort en vinst på ynka 109 dollar.

ANNONS
ANNONS

Man kan förstås diskutera om det är rimligt att överlåta sin affärsbeslut till en AI som har rykte om sig att både ljuga och hallucinera. Kanske är experimentet som Mashable skriver, också en glimt av hur framtidens snabba pengar-försök kan se ut.

Fall verkar i alla fall inställd på att fortsätta experimentet.

Läs även: Bill Gates: ”AI-eran är här” [Dagens PS]