Cathie Wood tror att Elon Musk gör Twitter till en så kallad super-app. Visionen är en allt-i-ett-plattform som täcker en hel rad behov, enligt Wood.

ANNONS

Cathie Wood tror att Elon Musk är på rätt spår med visionen han har för Twitter efter köpet.

”Han tänker sig en super-app som WeChat Pay”, säger Cathie Wood på onsdagen enligt CNBC.

Ark Invest Management-grundaren Wood tänker på hur den kinesiska appen inte bara fungerar för meddelanden, utan också för betalning och en sociala medier-kanal.

Urtypen för super-app

WeChat är urtypen för de så kallade super-apparna. Allt-i-ett-plattformar, som används för allt från direktmeddelanden till banktjänster och resor.

Elon Musk har redan antytt att han vill göra Twitter till en super-app. I en tweet i oktober skriver han att köpet av Twitter är en ”fartökning mot att skapa X, allting-appen”, enligt CNBC.

ANNONS
ANNONS

Cathie Wood: ”Musk och Jack Dorsey”

”Kom ihåg att [Musk] började i betalningsbranschen…han sålde sitt företag till PayPal”, säger Cathie Wood på konferensen i Portugal. ”Han och Jack Dorsey [Twitters grundare, reds anm] kan jobba tillsammans och förvandla det här till en super-app, tror jag.”

”Så du fixar alla bankärenden där, kanske finns det något de gör tillsammans med Cash App”, säger Wood, och syftar på betalningsappen som Dorseys fintechföretag Square utvecklat. ”Du shoppar allting där, du får lån där – det är din bank i fickan”, fortsätter hon.

”Jag tror att de kan få det här gjort.”

Ark investerar i Twitter

Enligt CNBC säger Cathie Wood att Ark Investment är en av investerarna i Musks Twitterköp.

Cathie Wood kommenterar också oron kring att Twitter nu kan bli en soppa av skadligt innehåll. Hon säger att Twitters ”mörker” berodde på ”ogenomträngligheten” runt besluten om hur innehållet skulle modereras.

ANNONS
ANNONS

”Vi såg inte algoritmerna och hur de fungerade”, säger hon enligt CNBC.

Läs även: Cathie Wood till Musk: ”Tech böjer inflationskurvan” [Dagens PS]

Läs även: Framgångsrik investerare på Wall Street satsar på bitcoin [Dagens PS]