Dagens PS

Framgångsrik investerare på Wall Street satsar på bitcoin

En av de mest framgångsrika investerarna i naturresurser på Wall Street tror att värdet på bitcoin kommer femfaldigas på fem år.
En av de mest framgångsrika investerarna i naturresurser på Wall Street tror att värdet på bitcoin kommer femfaldigas på fem år. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 17 mars 2022Publicerad: 17 mars 2022

Greg Beard räknas som en av Wall Streets mest framgångsrika investerare i naturresurser. Han satsar på bitcoin och tror att kryptovalutans värde kommer femdubblas på fem år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

De senaste två decennierna har Greg Beard varit bland de mest framgångsrika investerarna i naturresurser på Wall Street och han har gjort sig en förmögenhet på att köpa och sälja olje- och gasbolag på Apollo Global Management, det skriver Fortune.

Han har sedan valt bitcoin och var med och grundade en av världens största bitcoingruvor i Pennsylvania, USA. Nu ligger bitcoins nedgång på 40 procent, från toppen på 60 000 dollar, nästan 566 000 kronor, i oktober 2021.

Tror på femdubblat pris

I en telefonintervju säger han till Fortune att det är svårt att veta vad bitcoins pris kommer vara i slutet av året, men att för en investerare som tror på bitcoin som ett värdelager borde den vara värd mångdubbelt mer om fem år, minst fem gånger mer.

Har han rätt i det skulle en bitcoin kosta 200 000 dollar, drygt 1 886 200 kronor, våren 2027.

Greg Beard menar ett valutans styrka snabbt byggs upp när folk och fonder alltmer ser bitcoin som den idealiska räddningen mot en inflationshärjad dollar.

“Ju bättre det går för bitcoin, desto mer intresse kommer den att generera”, säger han till Fortune.

Föredrar bitcoin framför guld

ANNONS

Han föredrar också bitcoin framför guld, och menar att när guldpriset stiger dyker det upp mer guld, medan antalet bitcoin är fastställt för alltid till 22 miljoner, dessutom kan bitcoin användas för köp och försäljning av varor och tjänster.

Greg Beard tror även att bitcoin de närmaste åren kommer överträffa Nasdaq och S&P 500, men han medger att för att överträffa dem behöver en förändring ske i det sätt bitcoin i dag handlas på, som enligt honom liknar handeln med en tillväxtaktie med superhög risk. 

“För att priset ska ta fart måste Bitcoin ta upp sin starka korrelation till Cathie Wood-publiken och högteknologiska aktier med höga priser”, säger han till Fortune.

Investeraren Catie Wood är vd för kapitalförvaltaren Ark Invest som är specialiserad på disruptiva innovationsinvesteringar.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Hon väntar sig spektakulär avkastning på techaktier

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS