Castellum har av det internationella benchmarkverktyget GRESB utsetts till världens mest hållbara kontorsutvecklare.

ANNONS

Det internationella benchmarkverktyget Global Real Estate Sustainability Benchmark, GRESB, släpps i dag. Det mäter och utvärderar hållbarhetsarbetet hos fastighetsbolag och fastighetsfonder. En stor del av den globala fastighetssektorn täcks in då 1 540 fastighetsbolag i 64 länder omfattas.

GRESB:s analyser och utvärderingar används av stora investerare för att utvärdera fastighetsbolag och hjälper investerarna att fatta välgrundade beslut och göra hållbara placeringar. I kategorin kontor/industrin får Castellum 95 poäng av 100 möjliga.

Castellum får 95 poäng av 100

”Extra glädjande är att vi nu även rankas som världens mest hållbara projektutvecklare av kontor (med 99 poäng av 100). Det är ett tydligt kvitto på att vår strategi är rätt, att vi gör ett riktigt bra jobb och att fokus på hållbarhet är lönsamt”, säger Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum i ett pressmeddelande.

Bland Castellums aktuella hållbarhetsprojekt finns kontorsfastigheten Infinity i Stockholm som nyligen byggstartades. Ett annat av bolagets hållbara projekt finns i Örebro, det är världens första klimatsmarta polisbyggnad som byggs helt i trä och som har certifierats enligt NollCO2. Målet är att under byggnadens livscykel uppnå nettonoll klimatpåverkan.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Castellum ny ägare i Oscar Properties [Dagens PS]