Castellum växlar upp sin tillväxtresa med nyproduktion av två logistikbyggnader i Helsingborg, som brukar rankas som Sveriges näst bästa logistikstad.

ANNONS

”Det känns mycket bra att förstärka vår närvaro på klassisk logistikmark i ett av landets absolut bästa lägen,” sade Ola Orsmark, vd för Castellum Region Öresund då projektet idag inleddes med ett symboliskt spadtag. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tack vara sina geografiska förutsättningar brukar Helsingborg rankas som Sveriges näst bästa logistikstad, efter Göteborg. Dessutom har staden landets näst största hamn. Castellums nyproduktionen ligger på bästa läge i det väletablerade logistikområdet Långeberga. Här anläggs två byggnader, en på 11 500 kvadrtmeter och den andra på 9 000 kvadratmeter.

”Det är närmare åtta år sedan vi byggde ny logistik i Helsingborg. Nu är vi tillbaka med besked och markerar vår kraftsamling för att växa både på den svenska och danska sidan av Öresund,” säger Hans Sahlin, logistikchef på Castellum AB i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Castellum världens mest hållbara kontorsutvecklare [Dagens PS]