Joe Biden skulle tala om nya satsningar på infrastruktur i Pittsburgh. Lite snöpligt för USA:s president var dock att en bro rasade i staden bara timmar innan talet.

ANNONS

Förfallet i USA:s infrastruktur är något som varit en politisk fråga under både presidenterna Obama och Trump, men de båda misslyckades med sina försök till satsningar. Det har gått bättre för Joe Biden som lyckades få igenom lagstiftning i höstas.

Under fredagen skulle presidenten till staden Pittsburgh i Pennsylvania, där han tänkt tala om satsningarna på infrastruktur, problemen i leveranskedjan och framtiden för USA:s tillverkningsindustri.

”Anmärkningsvärda ekonomiska framsteg”

Pittsburgh har historiskt varit ett centrum för USA:s stålindustri, vilket bland annat syns på namnet på stadens amerikanska fotbollslag i NFL – Pittsburgh Steelers. Biden skulle besöka Mill 19 – en av de många stålindustrier i staden som konverterats till att bli ett högteknologiskt centrum.

”Presidenten kommer att tala om de anmärkningsvärda ekonomiska framsteg vi har gjort under hans första år i – inklusive det snabbaste enstaka året av jobbtillväxt i amerikansk historia, det största arbetslöshetsfallet någonsin och, som vi fick veta i torsdags, den snabbaste ekonomiska tillväxten 2021 på nästan fyra decennier”, skrev Vita huset i ett uttalande.

Buss hängde från bro

Men bara timmar innan presidentens besök rapporterade lokala myndigheter att en snötäckt bro kollapsat i staden. På bilder från lokalmedia syns en buss hängandes i från den nedrasade bron. Det ska dock inte ha rapporterats några dödsfall eller skadade, enligt Reuters.

ANNONS
ANNONS

”Vårt team är i kontakt med statliga och lokala tjänstemän på plats när de fortsätter att samla in information om orsaken till kollapsen. Presidenten är tacksam för de första hjälparbetarna som skyndade sig för att hjälpa förarna som befann sig på bron vid den tidpunkten”, skriver Vita Huset i ett uttalande.

Läs även: Uselt betyg, Joe Biden – dags att ta tag inflationen? [Dagens PS]