I dagens techbrief berättar vi bland annat om att GM återkallar över 900.000 bilar och ett unikt samarbete mellan techgiganterna.

ANNONS

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe

GM återkallar över 900.000 bilar

Bakgrunden är att mjukvaran i bromssystemet riskerar att inaktiveras vilket orsakar bromsproblem och brandrisk, rapporterar Reuters.

Biljätten General Motors åtterkallelse av bilarna gäller globalt. Återkallelsen berör totalt drygt 550. 000 bilar och avser 2019 års modeller Chevrolet Silverado 1500, Cadillac CT6 och GMC Sierra 1500.

Resterande bilar återkallas på grund av att kabelringarna till den positiva batteripoolen tillverkats med överskott av lim, vilket kan leda till brandrisk eller stopp. Drabbade modeller är Chevrolet Silverado 1500 och GMC Sierra 1500.

Nent breddar underhållningen

Nent, Nordic Entertainment Group, rustar upp streamingtjänsten Viaplay och Viasats betal-tv-kanaler med barn- och familjeinnehåll från NBC Universal, enligt ett pressmeddelande.

De två sidorna har ingått ett avtal för ett brett urval av innehåll, inklusive nya serier som ”Where’s Waldo?”, ”Cleopatra in Space” och ”Dragons: Defenders of Berk”, samt animerade serier från NBC Universal som ”Curious George”. På filmsidan stärks utbudet med bland annat ”Shrek”, ”Trolls”, ”Kung Fu Panda” och ”Baby-bossen”. (Finwire)

Techjättar i unikt samarbete

Amazon, Google och Apple ska nu samarbeta. Anledningen är att tekniken emellan företagen ska vara kompatibla, skriver BBC. Om man exempelvis ska öppna en garagedörr fungerar ofta bara det ena företagets röststyrning, men inte den andra. Nu ska konsumenten inte behöva tänka på vilken tekniklösning man väljer.

Uber åker på bakslag i Tyskland

Uber har förbjudits av en tysk domstol att erbjuda taxitjänster med uthyrda bilar i Tyskland, rapporterar Reuters.

ANNONS
ANNONS

Bakgrunden är att bolaget saknar nödvändig licens för denna sortens tjänster. Domen träder i kraft omgående men kan överklagas, enligt ett uttalande. (Finwire)

Airbnb frias av EU:s domstol

Hemuthyraren Airbnb har vid EU-domstolen vunnit en tvist med franska turistorganisationen Ahtop, enligt TT.

Ahtop anser att bolaget bedrivit en olaglig verksamhet i Frankrike då det saknat en fastighetsmäklarlicens. Domstolen menar dock att kravet inte kan vara gällande då Frankrike inte har påtalat det inför EU-kommissionen i enlighet med direktivet som reglerar e-handeln. Därmed har Airbnb inte brutit mot fransk lag. (Finwire)