Här är Bill Gates fyra tips som skiljer den som gör från den som drömmer. Microsoftgrundaren ger ofta råd om hur man lever ett produktivt liv. 

ANNONS

Det är inc. Magazine som plockat fram tipsen från Microsoftgrundaren Bill Gates hur man blir en ”görare”.

Det första av Bill Gates fyra tips är att utveckla sin nyfikenhet. Forskning visar bland annat att nyfikna människor har bättre relationer, är bättre på att vara närvarande, och njuter mer av att umgås med människor.

Var nyfiken och stärk andra

Bill Gates läser uppemot 50 böcker om året, och vill konstant lära sig nya saker. På en fråga om vad som är viktigast för nutidens studenter för att bli framgångsrika 2030 eller 2040 svarade Gates:

”För den nyfikna eleven är detta den bästa tiden att leva, eftersom din förmåga att ständigt uppdatera dina kunskaper med antingen podcasts eller föreläsningar online är bättre än någonsin.”

Tips nummer två: ”När vi ser framåt in i nästa århundrade kommer ledare att vara de som stärker andra”, har Microsoftgrundaren sagt.

Ledare stärker andra genom att dagligen svara på de utmaningar som deras folk står inför och göra vad som krävs för att skydda anställda eller verksamheten, menar han.

Delegera och prioritera

Det tredje tipset är att ”görare” delegerar. Microsoft-grundaren hade själv svårt för det i början av sin karriär, men märkte att när han litade på andra och delegerade sina svagheter till människor som hade det som styrkor kom framgångarna. Bygg ett starkt team runt dig och lita på dem, är hans råd.

ANNONS
ANNONS

Warren Buffett får representera det fjärde tipset från Microsoft-grundaren. Buffett har som en av sina största styrkor att prioritera det som är viktigast, tycker Gates. Rikedom har de båda, men tiden är begränsad för oss alla.

”Det är bara 24 timmar på dagen, oavsett vem du är. Warren har en stark känsla för detta. Han låter inte sin kalender fyllas med värdelösa möten.”, har Bill Gates tidigare sagt.

Läs mer: Bill Gates: Börseuforin liknar 1930-talet – Dagens PS