Johan Trouvé, vd för Västsvenska Handelskammaren, beskriver Göteborg som Sveriges Klondike, han talar om stadens enorma expansion men är också orolig för att många företag drar i handbromsen på grund av elbrist.

ANNONS

I Göteborg växer det så det knakar med lyftkranar i princip överallt.

”Vi har det största kranindexet på, kanske historiskt, i Göteborg och det är väldigt bra för det har hjälpt oss under pandemin att inte skapa stor arbetslöshet”, säger Johan Trouvé i Rejlers Play.

Sveriges högsta kontorsbyggnad

Det mesta växer, infrastruktur, kontor, hotell och bostäder. Som exempel är Rejlers nya kontor i Göteborg nu färdigbyggt och det är just nu Sveriges högsta kontorsbyggnad. Även Skanska och NCC bygger varsin byggnad i staden och den byggnad som Skanska bygger kommer, när den är färdig, bli Sveriges högsta kontorsbyggnad, med 37 våningar.

”Staden växer på höjden och det är spännande för då går man från att vara den lilla storstaden till att bli den stora småstaden, eller tvärtom”, säger Johan Trouvé i Rejlers Play.

Han pekar och visar var Karlatornet ska byggas, det kommer bli 77 våningar, berättar han och säger att det här framför allt skapar en framtidstro.

Vill visa omvärlden

Rejlers Jesper Börjesson undrar om det kan det vara så att Göteborg vill visa Stockholm att ”vi kan vi också”?

”Till viss del, men vi behöver ju kompetens. Visst vill vi visa omvärlden, inte bara Stockholm utan hela världen, att hit ska man ta sig om man vill vara med om lite tillväxt och spännande utveckling”, svarar Johan Trouvé. 

Samlar och stärker det Västsvenska näringslivet

Han berättar att Västsvenska Handelskammaren samlar det Västsvenska näringslivet och för ut vad som behövs till maktens korridorer i Stockholm och Bryssel.

”Och sen försöker vi stärka det Västsvenska näringslivet genom olika tjänster i form av utbildningar och nätverk. Vi har ungefär 3 000 medlemsföretag och det växer så det knakar i den här regionen så det är ett spännande arbete”, säger Johan Trouvé i Rejlers Play.

ANNONS
ANNONS

Lyssna på vad mer den Västsvenska Handelskammarens vd, Johan Trouvé, har att säga i Rejlers Play:

Läs mer: Rejlers förnyar avtal med Lyse Elnett [Dagens PS]