Dagens techbrief handlar om Bill Gates i stor intervju med Svenska Dagbladet, Game of Thrones-skaparna som hoppar av Star Wars samt Apples nya trådlösa hörlurar AirPods Pro.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Bill Gates i stor intervju med Svenska Dagbladet

Microsoft-grundaren tillika världens rikaste man har talat med Svenska Dagbladet i samband med en rapport om malaria. Trots de problem som världen står inför vill Bill Gates intala optimism:

”Även om det finns bakslag ska du framhärda. Du kan dra nytta av fantastiska partners och bra vetenskap. Jag tror ärligt talat att detta är bästa tiden att födas, då vi kan ta itu med de enorma problem vi står inför”, förklarar han i intervjun.

Elon Musk erbjuder rabatt på solpaneler i Kalifornien

Med anledning av den senaste tidens stora skogsbränder och strömavbrott i Kalifornien, USA, har Teslas vd Elon Musk gått ut med att de som drabbats får köpa solpaneler och batterier till kraftigt reducerade priser.

ANNONS
ANNONS

Game of Thrones-skaparna hoppar av Star Wars

David Benioff och DB Weiss har hoppat av den påtänka Star Wars-trilogi de antagit sig att skriva för Disney. Detta för att fokusera på sina Netflix-projekt, skriver Deadline. Duon skrev tidigare i år på ett nytt kontrakt med Netflix, värt 200 miljoner dollar.

Microsoft snor ännu en streamingstjärna från Twitch

Efter att plattformens största stjärna Ninja skrev på för Microsofts Mixer-plattform har nu ännu en profil lämnat Twitch. Cory “King Gothalion” Michael ska nu streama exklusivt på Microsoft Mixer, rapporterar The Verge. King Gothalion hade omkring en miljon följare på Twitch.

Apple släpper ny ”Pro”-modell av AirPods

Teknikjättens omåttligt populära trådlösa hörlurar har fått en uppdatering. Nya modellen heter AirPods Pro, och bland nyheterna märks bland annat toppar av silikon, i tre olika storlekar, för bättre passform, och även aktiv brusreducering. Prislappen är 3.195 kronor.