Apple kan släppa en Macbook Pro med touchscreen 2025, enligt Bloomberg, vilket skulle vara en totalomvändning från Steve Jobs syn på sådan teknologi som ”ergonomiskt hemsk”.

ANNONS

Ingenjörsteam inne på Apple arbetar med att sätta touchscreen på företagets mac-datorer, rapporterar Bloomberg. Det är en utveckling man kämpat emot i mer än ett decennium, och skulle betyda en totalomvändning från företagets ortodoxi.

Apples grundare Steve Jobs kallade idén med touchscreen på laptops för ”ergonomiskt hemsk”, och sa alltid att en Ipad är ett bättre alternativ om man vill ha ett pekgränssnitt.

Kannibalisera Ipad

Det ska också ha funnits oro hos Apple att försäljningen på Ipad skulle kannibaliseras på om företaget lanserade touchscreen på sina datorer.

Sedan 2015 har dock Mac-datorerna sålt bättre än Ipads oavsett, i fjol stod Mac-datorer för 10,2 procent av företagets omsättning med en försäljning på 40,8 miljarder dollar och en tillväxt på 14 procent sedan 2021. Ipad stod samtidigt för 7,4 procent av försäljningen.

Apples ledning har tidigare varit emot touchscreens

Apple kan nu vara på väg att se över sin linje för touchscreens. Företaget har upplevt en del problem med mjukvara som är designad för Iphone och Ipad som är svår att använda på Mac.

ANNONS
ANNONS

Tidigare har företagsledningen uttalat sig starkt emot konceptet som är standard i Windows-datorer, men på frågan om möjligheterna för Apple att vända i framtiden vid en konferens i oktober svarade Craig Federighi, chef för mjukvaruteknik, ”Vem kan säga det?”

Läs även: Apples värde nu under drömgränsen [Dagens PS]