Dagens PS

Amazon storsatsar i Sverige - minister jublar

(Foto: TT)
(Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 04 apr. 2017Publicerad: 04 apr. 2017

Tre it-center ska stå klara i landet nästa år, enligt byggplanen. De städer det handlar om är Katrineholm, Eskilstuna och Västerås, det vill säga orter som alla ligger runt Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det avslöjar Amazon Web Services vd Andy Jassy för Di Digital och han passar samtidigt på att slå ett slag för Stockholms startupsektor, som imponerar på it-jättens boss.

“Vi har haft många kunder i Norden under lång tid. Startupsektorn är glödhet med allt från Mojang som använder oss för Minecraft, Supercell med Clash of Clans och bolag som Bambora och Quinyx som byggt hela sin verksamhet på vår plattform”, säger Andy Jassy, vd för Amazon Web Services, till tidningen, som konstaterar att satsningen syftar till att nordiska med betoning på svenska företag ska få möjlighet att koppla upp sig mot en starkare infrastruktur än tidigare; det handlar om att underlätta för Amazon Amazon Web Services affär att växa i Sverige med bland annat “minimal nedtid och maximal hastighet för molnkunder”.

Hur stor investering som görs kan Andy Jazzy, enligt Di Digital, inte svara på. Han vare sig kan eller får avslöja det men uppger att det över tid kan “handla om miljarder dollar om Stockholm är en framgångsrik region”.

Näringsminister Mikael Damberg välkomnar Amazons investering och säger bland annat i en kommentar i artikeln att det “kommer att stärka vår position i den globala digitaliseringen”.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS