Veckans sista techbrief innehåller bland annat lovord från Xbox-chefen om nästa konsol, en uppstickare som utmanar Samsung samt Amazons överklagande av försvarets upphandling.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Taylor Swift-fans försöker hacka hennes motståndares konton

Den omåttligt populära sångerskan tog till Twitter för att beklaga sig över en musikrättighetstvist. I texten uppmanar hon sina fans att ”berättar hur de känner om det här” för hennes motståndare, något som gjort att vissa inledning försök att hacka deras internetkonton och sprida deras privata kontaktinformation, skriver The Verge.

Xbox-chefen lovar ”rätt prestanda och pris” på nästa konsol

Phil Spencer, chef för Xbox-divisionen på Microsoft, lovar att nästa konsol, med arbetsnamnet Project Scarlett, kommer att ha konkurrenskraftig prestanda och ”rätt pris”, i en intervju med The Verge.

Uppstickaren Nubia utmanar smartphone-marknaden

Samsung må ha tagit taktpinnen inom ”vikbara” telefoner – men här kommer en mer okänd variant. The Verge har klämt och känt på Nubia Z20, och imponeras av den nya modellen.

Debatt: Världen väntar på att Googles speltjänst ska floppa

Den 19 november lanseras Google Stadia, sökjättens satsning på ”streamade” tv-spel. Frågan som skribenten Sean HollisterThe Verge ställer sig är: kommer någon att vilja betala för den?

ANNONS
ANNONS

Amazon överklagar förlorad upphandling

Tidigare i höst fick något oväntat Microsoft ett kontrakt med amerikanska försvaret, värt omkring 10 miljarder dollar.

Nu rapporterar TechCrunch att Amazon Web Services, en av de största molntjänsteaktörerna på marknaden och som tävlade med Microsoft om att vinna kontraktet, kommer att överklaga beslutet.