Dagens PS

AI-versioner av kändisar – då kan det bli verklighet

ai-versioner
Mark Zuckerberg tror att det vore populärt med AI-versioner av systrarna Kylie och Kendall Jenner (Foto: Trent Nelson/AP, Evan Agostini/AP).
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist
Uppdaterad: 28 sep. 2023Publicerad: 28 sep. 2023

Tänk om du kunde träffa dina favoritkändisar – men som AI-versioner? Metas Mark Zuckerberg tror att det kan bli nästa stora hajp.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Just nu kan du se Abbas abbatarer uppträda i London, tidigare har många kunnat se hologram av Michael Jackson och Whitney Houston på scen.

I takt med att tekniken utvecklas kommer det snart bli allt mer vanligt med AI-versioner av kändisar. Det menar i alla fall Meta-grundaren Mark Zuckerberg, skriver Business Insider.

Enligt honom finns ett stort behov bland fans att få se och interagera med sina favoritkändisar. Att utveckla AI-versioner av celebriteter är därför en möjlig väg.

ai-versioner
Vid tech-eventet Connect på onsdagen presenterade Mark Zuckerberg Metas nya AI-chattbotar. Flera kändisar har lånat sina ansikten och röster till botarna (Foto: Godofredo A. Vásquez/AP).

I en intervju med The Verge tar han upp modellen och entreprenören Kylie Jenner som ett exempel. AI skulle kunna fungera som en slags assistent för Jenner, som fans kan interagera med, menar Zuckerberg.

Han tillägger dock att det nog inte kan bli av förrän nästa år. Tekniken är ännu inte tillräckligt utvecklad.

Däremot har Meta nyligen avslöjat 28 AI-personligheter som kommer att finnas i techjättens egna chattbot. Flera kändisar, däribland Snoop Dogg, Paris Hilton och Kendall Jenner, har lånat ut sina utseenden och röster till botarna.

Men den nya tekniken välkomnas inte av alla. Både inom musik-, film- och tv-industrin råder det stor oro bland artister och skådespelare att AI-tekniken ska ta över deras jobb.

ANNONS

Läs även: AI tar över kändisar – “en skrämmande ny värld”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS