AI-verktyg som tar hand om mötesanteckningar, rekommenderar uppgifter och skapar mötesagendor, kan det vara något? Nu satsar Microsoft på att införa ChatGPT i bland annat Teams.

ANNONS

AI, artificiell intelligens, tar ett jättekliv in i vardagen.

Techjätten Microsoft, som satsat 100 miljoner i OpenAI som utvecklat chatbotten, ska nu införa AI-verktyg i bland annat Microsoft Teams enligt uppgifter från företaget.

Leder skapande AI

Nya Teams Premium kommer i juni, med introduktionspriset 7 dollar (drygt 72 kronor), och från och med juli kostar den nya tjänsten 10 dollar (drygt 103 kronor) i månaden uppger Reuters.

Microsoft satsar stort på att konkurrera med Alphabets Google, och med ChatGPT ligger man i framkant när det gäller skapande AI.

AI-verktyg för att spara tid

Enligt Microsoft spenderades 252 procent mer tid i möten under pandemins första år, och ledorden man följer är ”arbeta smartare, inte hårdare”.

ANNONS
ANNONS

Tanken är att AI-verktyget ska spara tid åt människorna.

Slipper föra anteckningar

Ingen behöver föra anteckningar, och genom det Microsoft kallar ”intelligent recap” [intelligent sammanfattning, reds anm] kommer mötesanteckningarna automatiskt med rekommenderade uppgifter, också till dem som missat mötet.

AI-verktyget ska till och med kunna generera kapitel, dela in mötet i sektioner så det bara är att välja och vraka för att ta del av det som är mest relevant för just dig.

Översättning i realtid

Ännu en funktion kommer att bli direktöversättning för undertexter. AI-verktyget klarar av att i realtid översätta från 40 språk, enligt Microsoft.

När det gäller översättningsfunktionen räcker det med att mötesarrangören har Teams Premium för att alla som deltar ska kunna få direktöversättning.

ChatGPT-prenumeration

I går offentliggjorde ChatGPT en prenumerationsplan, där man för 20 dollar (knappt 297 kronor) i månaden får tillgång till snabbar svar och också snabbarer tillgång till nya funktioner och förbättringar, enligt Reuters.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa ta del av fler nyheter inom ekonomi och teknik? Så här enkelt prenumererar du på Dagens PS nyhetsbrev

Läs även: ChatGPT lyft för Nvidia – aktien rakt uppåt [Dagens PS]

Läs även: Avanza och Cathie Wood startar ny teknikfond [Dagens PS]