Afry levererar tekniktjänster för renovering av sågverk i Finland

Uppdaterad: 17 mars 2022Publicerad: 17 mars 2022
Afry har fått ett teknik- och konsultuppdrag när Norra Finlands största privata träförädlingsföretag, Pölkky Oy, ska renovera två sågverk.
Afry har fått ett teknik- och konsultuppdrag när Norra Finlands största privata träförädlingsföretag, Pölkky Oy, ska renovera två sågverk. (Foto: TT)

Afry har fått ett teknik- och konsultuppdrag av det finska träförädlingsföretaget Pölkky Oy i samband med bolagets renovering av två sågverk.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Norra Finlands största privata träförädlingsföretag, Pölkky Oy, ska renovera sina sågverk i Kajani och Taivalkoski i Finland och Afry har tilldelats ett teknik- och konsultuppdrag i samband med renoveringen.

“Afry är ett företag med bred kompetens och djup branschspecifik kunskap. Vi känner oss trygga med valet av Afry som samarbetspartner”, säger Pölkky Oys vd Petteri Virranniemi i ett pressmeddelande.

Pölkky ska bygga om sin produktionsanläggning i Kajaani under perioden 2022–2024 och öka  sågverkskapaciteten till 450 000 kubikmeter sågad vara per år, det motsvarar en årlig timmerförbrukning på ungefär 900 000 kubikmeter.

Vid sin anläggning i Taivalkoski ska Pölkky förnya sågtekniken och öka sågverkskapaciteten till 300 000 kubikmeter sågad vara per år under 2023. Det innebär en timmerförbrukning på 600 000 kubikmeter per år.

Afry ska tillhandahålla multidisciplinär projektering för modernisering av sågverken och uppbyggnad av nya såglinjer. Afry ska även genomföra studier kring logistik, infrastruktur och utsläpp.

“Vår verksamhetsmodell, där lokal närvaro och kunskap stöds av global kompetens, gör det möjligt för oss att leverera teknik- och konsulttjänster i världsklass till Pölkky”, säger Kalle Rasinmäki, chef för Process Industries Finland inom Afry i pressmeddelandet.

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Afry får uppdrag för Lindholmsförbindelsen i Göteborg

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS