Afry ska hjälpa till med en genomförandestudie för sträckan Lindholmen–Vegasvackan som blir en del av Lindholmsförbindelsen i Göteborg.

ANNONS

Göteborgsregionen växer och år 2035 väntas 200 000 fler invånare bo i Göteborg Mölndal och Partille, jämfört med på 2010-talet. Därutöver väntas 100 000 fler personer arbeta i området.

Kommunerna i Västra Götalandsregionen har tillsammans tagit fram en målbild för stadstrafikens stamnät för att kollektivtrafiken ska kunna klara befolkningsökningen. Afry har fått ett uppdrag som är en del av Lindholmsförbindelsen i Göteborg. Arbetet planeras att påbörjas i mars 2022.

Afry ska hjälpa till med konsulttjänster för att ta fram en genomförandestudie för sträckan Lindholmen–Vegasvackan där en underjordisk station, en bergtunnel, en sänktunnel och anslutningen till Lindholmen ingår.

”Det är mycket roligt att vi får vara med och bidra till framtidens hållbara transportinfrastruktur i Göteborg. Spårvägen bidrar till att minska klimatpåverkan. Vi arbetar varje dag med våra kunder för att accelerera omställningen till ett mer hållbart samhälle så att Sverige når sina klimatmål”, säger Folke Sandberg, affärsområdeschef på Transportation på Afry i ett pressmeddelande.

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Afry drar sig ur Ryssland på grund av kriget [Dagens PS]