Den enda Android-mobilen i världen med ett 5G-integrerat 5 nanometers-chipp. Nu släpper Huawei Mate40-serien med innovation i absolut världsklass under skalet. ”Den här telefonen är verkligen något i särklass”, säger Sofia Björnerfors på Huawei.

Det integrerade 5G-chippet har utvecklats genom den avancerade 5 nanometer-tekniken.

Det råder inget tvivel om att 5 nanometer-tekniken är framtiden. Jämfört med 7 nanometer-chippen så blir prestandan upp till 15 procent bättre med 5 nanometer, eller upp till 30 procent lägre energiförbrukning med bibehållen prestanda. Detta tack vare den ökade transistortätheten som 5 nanometer möjliggör.

Flera mobiltillverkare har redan släppt modeller som utnyttjar innovationen, men när Huawei släpper Mate40-serien den 16 november har innovationen tagit ännu ett kliv. Eftersom Huawei har tillgång till marknadens mest avancerade tillverkning av halvledare har ett 5G-modem integrerats direkt in i chippsetet (SoC).

En helt ny nivå 

Det innebär att Kirin 9000 5G SoC är marknadens mest kraftfulla chippset med integrerad 5G.

”Med den här lanseringen tar vi de smarta mobilerna till en helt ny nivå. Nu när 5G-nätet byggs ut för fullt kommer våra användare att kunna utnyttja det optimalt, oavsett om de spelar krävande mobilspel, sysslar med avancerad fotoredigering eller laddar hem extremt stora filer”, säger Sofia Björnerfors, PR-ansvarig för Huaweis konsumentavdelning i Sverige.

Att dela filer mellan Mate40 Pro och en Huawei-datorn är hur smidigt som helst.
Att dela filer mellan mobilen och en Huawei-datorn är hur smidigt som helst.

Kirin 9000 är hjärnan i Mate 40-serien, men användarna kommer snabbt upptäcka att Huawei Mate40 Pro har mycket att erbjuda även på utsidan. Den nyutvecklade, elegant cirkelformade kameraenheten klättrade direkt upp på förstaplatsen när testsajten DxOMARK utförde ett omfattande test.

”Sedan succén med P40 Pro har vi jobbat hårt för att göra mobilkameran ännu bättre. Att toppa en sådan här prestigefull lista, och att experterna säger att kameran kan hantera alla fotoutmaningar som användarna utsätter den för, är ett kvitto på att vi har lyckats”, säger Sofia Björnerfors.

ANNONS
ANNONS

Snabbladdning på 30 minuter

Mate40 Pro drivs av ett kraftfullt 4400 mAh-batteri, som stöder 66W Huawei SuperCharge-snabbladdning. På bara 30 minuter har telefonen fått tillbaka 85 procent av batteriprestandan.

För den som letar efter program och annat att fylla telefonen med har Huaweis AppGallery över 390 miljoner användare och 45 000 appar för nedladdning. För att komplettera AppGallery finns även Huawei Petal Search, en ny sökwidget där det går att hitta allt från appar till nyheter, bilder och annat.

”Vårt mål är att varje år samla den bästa och mest innovativa tekniken som finns tillgänglig i våra flaggskeppsmodeller. Den här telefonen är verkligen något i särklass, och vår smartaste och mest spännande modell någonsin”, säger Sofia Björnerfors.

Fler artiklar om Huawei Mate40 Pro:

PS: Smartphone som imponerar.

PS: Huaweis nya smartphone tar steget längre