Vill du ha den absolut hetaste mobilkameran på marknaden? Då behöver du inte leta längre. Nya Mate40 Pro från Huawei är nämligen i absolut framkant när det gäller kamerainnovation och teknik.

Redan när föregångaren P40 Pro släpptes visade Huawei att de är världsledande när det gäller att bygga mobilkameror. P40 Pro kammade hem topprecension efter topprecension och fick utmärkelsen Best Photo Smartphone 2020 av branschorganisationen TIPA Awards.

Algoritmer gör det snyggare än någonsin

Hur utvecklar man en kamera som redan hör till de bästa på marknaden? Med Mate40 Pro har Huaweis ingenjörer svarat på frågan. Mobiltelefonen – som släpptes på den svenska marknaden 16 november – har redan väckt uppmärksamhet.

Både tack vare det unika Kirin 9000-chippet som tillverkats med 5 nanometers-teknik och för att den cirkelformade kameraenheten är den bästa och smartaste som Huawei någonsin har utvecklat.

– Huvudkameran har en 50MP-sensor, som motsvarar 23mm brännvidd och en bländaröppning på f1.9.
– Ultra-widekameran har en 20MP-sensor som motsvarar 18mm och bländaröppning 1.8.
– Telekameran har i sin tur en 12MP-sensor och motsvarar 125mm brännvid med en f/3.4 bländaröppning.
– Kameran kan dessutom filma i 4K, 2160p/60FPS.

 

Mate40 Pro
Redan när föregångaren till Mate40 Pro släpptes visade Huawei att de är världsledande när det kommer till att bygga mobilkameror. Mate40 Pro är Huaweis bästa mobilkamera hittills. (Foto: Huawei)

För den som gillar att utsätta sin mobilkamera för utmaningar kan Mate40 Pros avancerade algoritmer göra materialet snyggare än någonsin. Tack vare Tracking Shot kan du hålla ett objekt i mitten av bilden under hela filmen, och om du plötsligt går från att ta en selfie till att ta en gruppbild så känner Mate40 Pro automatiskt av vilket fotoläge den ska använda.

Detta eftersom den har två kameror på framsidan, som upptäcker om tre personer eller fler ska vara med i bilden.

Filma åt båda hållen samtidigt

Ska du filma ditt barns första steg, eller se både din och kompisens reaktion vid en överraskning? Med funktionen Dubbelvy kan du filma med både främre och bakre kameran samtidigt – och skapa unika minnen för livet.

ANNONS
ANNONS

Båda perspektiven hamnar då i samma filmklipp, sida vid sida, redo att delas i sociala medier.

Mate40 Pro
Huaweis nya smartphone vet automatiskt vilket fotoläge den ska använda och känner av hur många som är med i bilden. Den kan dessutom filma med bakre och främre kameran samtidigt. (Foto: Huawei)

Huawei har även gjort det enkelt att hitta appar och information. Tillverkarens relativt nya söktjänst Petal Search ligger med som widget på hemskärmen från start. Tjänsten har byggts ut så att du nu även kan söka efter bilder, nyheter och liknande – den fungerar numera som vilken annan söktjänst som helst.

– Det är smidigt att du både kan hitta appar till telefonen och söka efter information i samma tjänst. AppGallery är världens tredje största app-butik, men via Petal Search hittar du även andra etablerade aktörer som tillhandahåller säkra appar. Så Petal Search är en väldigt heltäckande söktjänst, säger Sofia Björnerfors, PR-ansvarig för Huaweis konsumentavdelning i Sverige.

Försäljningsrekord 

På Huawei är man övertygade om att den kommer att tilltala även de mest kräsna foto-entusiasterna.

– Mate40 Pro är vår smartaste telefon någonsin, och kameran är verkligen i särklass. Modellen har redan slagit försäljningsrekord i andra delar av världen, så vi ser verkligen fram emot att få introducera den här i Sverige, säger Sofia Björnerfors.

Mate40 Pro hade leveransstart 16 november och finns i färgerna svart och Mystic Silver. Rekommenderat cirkapris är 12.990 inklusive moms.