Malmösonen fotbollshjäten och affärsmannen  Zlatan Ibrahimovic spelar som Dagens PS tidigare berättat i en egen lönedivision tillsammans med andra världsstjärnor i fotbollscirkusen.

ANNONS

Enligt en undersökning av Axo Finans, Spelarnas guldgruva, och Verve Search är Zlatan den enda spelaren i Norden som sorterar i den bäst betalda gruppen. Hans veckolön ligger på styvt 2,7 miljoner kronor.

Det kan jämföras med den näst bäst betalde nordiske fotbollsspelaren, norrmannen Håvard Nordveit som spelar i Westham. Han har en lön på strax över 827.000 kronor i veckan, vilket innebär att lönegapet till Zlatans monsterlön är omkring 1,9 miljoner kronor.

Trean på listan, i Norden alltså, är dansken Christian Eriksen i Tottenham, som har en veckolön på i runda slängar motsvarande 730.000 kronor,

111 av världens högst avlönade fotbollsstjärnor tjänar knappt en miljon kronor i veckan. Det är mer än två gånger så mycket som den genomsnittliga årsinkomsten i Norge. Två tredjedelar av världens bäst betalda spelare kommer från Europa, konstaterar Verve Search.

MISSA INTE: Telegraph: Mourinho ger Zlatan drömlönen [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Zlatans nya lön mindre än 4 kronor [Dagens PS] >