Vet du var "influencern" är? Tjäna 54 miljoner

Uppdaterad: 08 juni 2023Publicerad: 08 juni 2023
Information om svensken kan ge en belöning på upp till 54 miljoner. Bild: Skärmbild från USA:s utrikesdepartement

Tips om den svenske “influencern” Maximilian Rivkin är värd 54 miljoner kronor. USA betalar belöningen till den som kan tipsa om var han är.

ANNONS
ANNONS

Den kriminelle “influencern” Maximilian Rivkin är efterlyst internationellt av både svenska och amerikanska myndigheter.

Många miljoner i belöning

Den amerikanska staten är beredd att betala ut en belöning på fem miljoner dollar (knappt 54 miljoner kronor) för information som leder till att han kan gripas.

Maximilian Rivkin var enligt Expressen en av de fyra nyckelpersonerna som FBI lurade att sälja telefoner med FBI:s egen chattjänst Anom installerad till kriminella gäng i Sverige.

ANNONS
ANNONS

FBI lurade “influencern”

Från december 2020 fram till våren 2021 delade FBI med sig av de konversationer Maximilian Rivkin hade via Anom till den svenska polisen.

Rivkin är i Sverige häktad i sin utevaro misstänkt för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott.

Planerat grova våldsbrott

I USA står han åtalad för narkotikahandel och penningtvätt, och misstänks också för att ha planerat mord och kidnappning.

Enligt det amerikanska utrikesdepartementet var Rivkin “administratör och influencer” för en krypterad kommunikationstjänst.

Kan vara i Turkiet

Belöningen för informationen erbjuder det amerikanska utrikesdepartementet tillsammans med svensk polismyndighet enligt ett pressmeddelande.

Man tror att Maximilian Rivkin befinner sig i Turkiet uppger Expressen.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Credit Suisse får betala miljarder i skadestånd 

Läs även: Visselblåsare får miljarder i belöning – rekordbelopp 

ANNONS
ANNONS