SvD Näringsliv har kikat i statistiksajten Numbeo – som samlar data över prisuppgifter i varje land – och funnit vilka fem länder som är dyrast att leva i.

ANNONS

Av artikeln framgår att Norge är det fjärde dyraste landet med ett index på 106. Visserligen är det billigt att hyra bostad i vårt grannland men desto mer kostar det att besöka restauranger och handla dagligvaror. ”Den norska prisnivån visar sig i att tre norska städer återfinns bland de 13 dyraste i världen: Stavanger på 9:e plats med Trondheim strax efter och Oslo på 13:e plats”, skriver Svenskan.

På femte plats över dyraste länderna hamnar Bahamas, ögruppen norr om Kuba och som är poppis inte minst bland amerikanska turister. Även här är dagligvaror dyra och Bahamas samlade kostnadsindex ligger på 104, enligt artikeln.

Trea på listan är Island med ett index på 111,7. Det är framför allt restaurangbesök och matvaror som ”gröper större hål i plånboken”, skriver tidningen.

På andra plats över världens dyraste länder kommer Schweiz med ett levnadskostnadsindex på 122 medan brittiska solparadiset Bermuda toppar listan med ett index på 146. Här är det också utätandet som gör att pengarna rinner i väg, enligt SvD.

MISSA INTE: Lista: Här dricker du världens dyraste öl [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Test: Billigaste och dyraste maten [DagensPS.se] >