”Vi kan nu presentera två förändringar av skatterna som vi har kommit överens med regeringen om. Det är viktiga förändringar som leder till 3 miljarder kronor mer till vår gemensamma välfärd och som minskar klyftorna.”

ANNONS

Så skriver Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson på SvD Debatt. Regeringens vårbudget lämnas inte in till riksdagen förrän den 18 april men redan nu ska S, MP och V alltså ha kommit överens om två skatteförändringar, enligt debattartikeln.

Den första förändringen handlar om en att uppräkningen 2018 av inkomstgränsen för att betala statlig inkomstskatt, även kallade skiktgränserna, begränsas. Effekten av förändringen, som väntas inbringa 2,7 miljarder i intäkter, blir att fler i de högre inkomstgrupperna tvingas betala skatt medan de under 38.200 kronor i månaden inte påverkas, skriver Sjöstedt och Andersson.

I vårbudgeten kommer man även presentera ett förslag på att åter höja inkomstskatten för de som bor utomlands till 25 procent, från dagens 20 procent. Något som ska ge 370 miljoner i skatteintäkter, enligt artikeln.

MISSA INTE: Raseri mot rekordskatt: ”Det är helt förödande” [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Ledare: Skatterna ”perversa” [DagensPS.se] >