Världens nya powerduo är inga mindre än Melinda French Gates och MacKenzie Scott. Kvinnorna går nu ihop sig och donerar 40 miljoner dollar till jämställdhet. 

ANNONS

Melinda French Gates och MacKenzie Scott är exfruar till två av världens rikaste män, Bill Gates och Jeff Bezos. Scott och Bezos skiljde sig 2019 och paret Gates meddelade om sitt uppbrott i maj tidigare i år.

Slår ihop sina påsar

Nu slår kvinnorna ihop sina förmögenheter och donerar hela 40 miljoner dollar, motsvarande 344 miljoner kronor, till fyra organisationer som arbetar för jämställdhet. 

De fyra organisationerna valdes ut från 550 sökande och är vinnarna av tävlingen “Equality Can’t Wait”, som grundades av French Gates investmentbolag Pivotal Ventures. 

“Mottagarna är starka team som jobbar på frontlinjen och inifrån sina samhällen för att hjälpa kvinnor att bygga upp styrka i sina liv och karriärer”, säger Scott i ett pressmeddelande om samarbetet. 

Generösa välgörare

Båda kvinnorna har gjort sig kända som generösa välgörare. Enligt Forbes är MacKenzie Scotts förmögenhet värd omkring 53 miljarder dollar, motsvarande drygt 455 miljarder kronor, och tidigare i sommar donerade hon bort drygt 22 miljarder kronor av sin förmögenhet.

2019 donerade Melinda French Gates 1 miljard dollar, genom Pivotal Ventures, för jämställdhet.  

“Det är fullt möjligt att bryta historiens mönster och främja jämställdhet. Men för att göra det måste vi lyfta organisationer, såsom de vi valt att utmärka, som är villiga att stötta kvinnor och flickor världen över”, säger French Gates.

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på CNBC.

 Läs mer: Ultrarika vill ge bort miljarder – hit går pengarna

Läs mer: Världens 10 rikaste personer