Swish ligger just nu nere. Tidigt i morse kom besked från Swish om att en driftstörning hos Bankgirot gör att tjänsten inte fungerar.

ANNONS

Många har säkert redan noterat att betalning via Swish inte fungerar på måndagsmorgonen. Vid 4.40 i morse kom första meddelandet om en driftstörning på tjänstens hemsida. Efter bara några minuter tycktes problemet vara löst, men vid 5.30 gick tjänsten ned igen.

”Driftstörning som påverkar”

Enligt hemsidan är det fråga om ”en driftstörning som pågår”, och man säger att arbetet för att lösa problemet är i full gång.

”Det enda vi vet just nu är att det är en driftstörning som påverkar Swish-betalningar, säger Matilda Westerman, Swish presstjänst, till Expressen. 

”Vi jobbar på så fort som möjligt”, säger hon vidare.

På betalningstjänstens hemsida står att man kommer att uppdatera status så fort det finns mer information. När det gäller frågor om transaktioner hänvisas kunderna till respektive bank.

Vid en uppdatering senare under morgonen skriver Swish:

ANNONS
ANNONS

”Just nu förekommer en driftstörning hos Skandia som kan påverka Swish-betalningar till och från denna bank. Skandia arbetar för fullt med att lösa problemet och vi uppdaterar vår hemsida när status ändrats”.

Läs även: Ny rapport: Swish och betalkort knockar kontanter [Dagens PS]