Dystra beskedet har gått ut i ett mejl till investerarna, kan sajten E55 avslöja. (Skärmdump: Axxonen)
Dystra beskedet har gått ut i ett mejl till investerarna, kan sajten E55 avslöja. (Skärmdump: Axxonen)

ANNONS

Dystra beskedet har gått ut i ett mejl till investerarna, kan sajten E55 avslöja.

”Vi har gjort vårt yttersta, inklusive att försöka omförhandla avtalsvillkoren med säljaren och pröva alternativa affärsmodeller, tyvärr är vi nu i ett läge där vi måste lägga ner både projektet och vår verksamhet. Våra lägenheter är inte säljbara på ritning till kommersiellt gångbara marginaler i dagens marknad.”

Så skriver den svenska bostadsutvecklaren Axxonen i ett mejl som gick ut på måndagseftermiddagen till investerare, rapporterar nu ekonominyhetssajten E55, som tagit del av mejlet. Beskedet kommer efter att bolaget Axxonen Properties Management försattes i kurs så sent som förra veckan.

Ett av byggprojekten som läggs ned är Altitude på Kungsholmen i Stockholm. Projektet ska hittills ha kostat Axxonen 17 miljoner kronor men återgår nu till säljaren Centria som behåller hälften av handpenningen, framgår det i artikeln. Sammantaget belastar projektet Axxonen med 12 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

”Vi beklagar verkligen det negativa utfallet i projektet och för vår verksamhet”, skriver Axxonens vd Markus Klasson i mejlet.