Dagens PS

Svenskbolag i kris – ägare: ”Vad i h-vete”

En av Eltels största ägare rasar i sms till Dagens Industri. (Foto: TT) OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 06 feb. 2017Publicerad: 06 feb. 2017

”Vad i h-vete, Hjärne får lön av bolaget? Mycket ska man höra.”

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Krisen i bolaget Eltel fortsätter, skriver Dagens Industri som får ett sms från en av bolagets tio största ägare som reagerar starkt på tidningens avslöjande: Eltel har fortsatt betala ut drygt 300.000 kronor i månaden till vd Axel Hjärne som lämnade posten i september förra året.

Det efter att i oktober gjort en första vinstvarning som fått aktien att rasa 39 procent sedan dess. Och för två veckor sedan kom nästa kalldusch – bolaget vinstvarnar igen efter att man upptäckt ”flera svarta hål” i projektverksamheten, skriver Di.

Att Axel Hjärne erhåller lön fram till juni väcker ilska bland Eltels största ägare. Men om Hjärnes löneutbetalningar ska frysas, vilket vissa ägare alltså vill, är fortfarande oklart. Styrelsen behöver mer ”fakta på bordet” för att ta ett beslut, säger ordförande Ulf Lundahl och syftar på den utredning man tillsatt.

Han uttrycker dock förståelse för reaktionerna.

”Frågan kommer med största sannolikhet att diskuteras på styrelsemötet i veckan /…/ Styrelsen kommer att titta på ansvarsfrågan över huvud taget. Om löneutbetalningarna ska fortsätta eller inte är en del av det.”

MISSA INTE: Arbetargrabb med 170 Mkr i lön: ”Alla tiders rekord”  >

LÄS ÄVEN: Rasande miljardär får historisk skattesmäll  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS