Pensionsjätten har tankat aktier för en kvarts miljard och redan fått 100 procent avkastning, avslöjar Di Digital. Så gick det till.

ANNONS

För nästan exakt två år sedan tog svenska streamingjätten Spotify lån på 8 miljarder kronor. På listan över långivare fans amerikanska TPG och Dragoneer men också svenska jättar som AMF och Folksam.

Och nu står det klart att ovan nämnda bolag har gjort en sanslöst bra affär, kan Di Digital avslöja. Enligt technyhetssajten har dessa, enligt källor med insyn i affären, nu konverterat lånet till aktier i Spotify till priset 2.700 dollar styck. Det kan jämföras med de 5.300 dollar aktien som kinesiska Tencent behövde betala i en ny investeringsrunda nyligen.

I svenska pensionsjätten AMF:s fall handlar det om aktier för 240 miljoner kronor som man nu fått till i stort sett halva priset. Det betyder att lånet på nära en kvarts miljard redan inneburit en avkastning på nära 100 procent på två år, skriver sajten.

”Det vore dumt att inte göra en sådan affär”, säger Di Digitals uppgiftslämnare.

Nyheten kommer samtidigt som Spotify gör sig redo för en börsnotering i USA. Enligt källor kan en introduktion göras så tidigt som i mars och samtidigt talar Spotify själva nu om en monstervärdering på 200 miljarder kronor i kommunikationen till sina aktieägare.

Di Digital har utan framgång sökt AMF och Spotify för en kommentar.

KÄLLOR: 

ANNONS
ANNONS

Pensionsjätten tankar Spotify-aktier – för halva priset [Di Digital] >

Spotifys hemliga besked: Vi är snart värda 200 miljarder [Di Digital] >