För den observanta som läst bilagan om ”Kort” i årsbeskedet från Handelsbanken framgår det att ditt kort blivit dyrare att använda.

ANNONS

Det skriver Dina pengar i Expressen och konstaterar att banken inte är tydlig med att det rör sig om prishöjningar utan i stället har valt att kalla det för ändring.

Bland annat har valutaväxlingsavgiften höjts till 1,65 procent från 1,5 procent på korten.

”Helt riktigt. Det rör sig i dessa fall om en höjning av avgiften, om än en relativt begränsad höjning trots allt. För en kund som till exempel reser på en veckas utlandssemester och tar ut kontanter med sitt Allkort i lokal valuta två gånger så innebär det en kostnadshöjning med tio kronor”, skriver Johan Wallqvist, informationschef på Handelsbanken, uppger Dina Pengar.

Att banken inte klargör tydligt att det handlar om en höjning beror enligt Johan Wallqvist på att ”de som använder sitt kort för valutaväxling och kontantuttag utanför Sverige också läser om de förändringar som vi berättar om för dessa tjänster”, säger han i artikeln.

Handelsbanken tillbakavisar att det skulle handla om en smyghöjning och beklagar om kunder uppfattar det så. Endast kunder som använder sina kort utomlands ”för köp av annan utländsk valuta än euro samt kontantuttag på växlingskontor” berörs.

Enligt Dina Pengar höjs avgiften även för kontantuttag utanför Sverige från 35 kronor till 40 kronor per uttag när det gäller andra valutor än euro.

Där till höjs valutaväxlingsavgiften för uttag av utländsk valuta i Bankomat AB:s uttagsautomater från tre till fyra procent.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Miljardregn över storbankernas ägare [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Banken: Svenska sparare har sumpat 107 miljarder [DagensPS.se] >