Dagens PS

Sparkekonom välkomnar motioner om nya ISK-regler

Saab SSAB
Nordnets sparekonom Frida Bratt. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 13 okt. 2020Publicerad: 13 okt. 2020

Liberalerna, Kristdemokraterna och SD har lämnat in motioner för att ISK-innehavare ska kunna delta i fler börsnoteringar. Enligt tidigare regler är de uteslutna från noteringar bestående av befintliga aktier.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kristdemokraterna har gjort det till en kommittémotion medan Liberalerna vill se en snabbutredning. Sverigedemokraterna vill se ett tillägg i reglerna.

En ändring i regelverket hade tillåtit ISK-kontoinnehavare att teckna aktier i alla börsnoteringar, även de som helt eller till viss del består av befintliga aktier.

Beskedet om motionerna välkomnas av bland annat nätmäklaren Nordnet som fått positiva signaler från ytterligare partier.

“Detta gör att jag har mycket stora förhoppningar om att en förändring som möjliggör deltagande i alla börsnoteringar för ISK-innehavare. Tre partier har tydliggjort sina ståndpunkter, men jag kan inte se att det här blir en partipolitisk strid av något slag. Frågan är helt opolitisk, det handlar om en miss som ska rättas till. Det kostar ingenting och kräver ingen stor ansträngning från politikernas sida, men en förändring skulle göra stor skillnad för spararna. Därför hoppas jag nu att finansutskottet samlar sig kring frågan och uppmanar regeringen att få till stånd ett lagförslag, om regeringen inte själv tar det initiativet”, skriver Nordnets sparekonom Frida Bratt i ett mejl till Finwire.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS