Över 40 000 svenska sparare har skrivit under på uppropet mot höjd ISK-skatt och finansminister Magdalena Andersson (S) har nu mottagit protestlistan.

ANNONS

Det är Nordnets sparekonom Frida Bratt som startat uppropet mot Socialdemokraternas och finansminister Magdalena Anderssons planerade skattehöjning på investeringssparkonton, ISK.

Uppslutningen till blev massiv och när listan med uppropet, ”Rör inte vårt sparande”, nu överlämnats till Magdalena Andersson hade över 40 000 sparare skrivit under på det – dessutom på bara en vecka, uppger Frida Bratt för Dagens PS.

Fel och orättvist att straffa sparande

Hon förklarar att spararna som protesterar mot en ISK-skattehöjning kommer från alla landsändar och från Skanör i söder till Kiruna i norr.

Många vittnar i sina kommentarer och mejl till mig att de tycker det är både fel och orättvist att sparande ska straffas. Många pensionssparar på ISK, det handlar därmed om långsiktiga pengar som kan växa sig stora över tid. Några har flyttat in sparande på ISK från vanligt aktie- och fondkonto, och därmed skattat av en del av vinsten redan”, förklarar Frida Bratt i ett mejl till Dagens PS och betonar:

”Väldigt många framhåller att det handlar om redan beskattade pengar som man strävsamt lagt undan från sin lön.”

ANNONS
ANNONS

Nu hoppas hon att Magdalena Andersson tar åt sig av kritiken och oron från de svenska ISK-spararna och skrotar idén på att höja ISK-skatten.

”Förhoppningen är nu givetvis att Magdalena Andersson och socialdemokraterna ska ta småspararnas röst och ilska i beaktande, och inte gå vidare med förslag som syftar till att försämra för sparande i Sverige”, framhåller Frida Bratt.